Învățământ primar - prof. Bucuță Diana
28 Noi 2022 11:05

Funcția: Inspector Școlar pentru Învățământul primar
  Compartiment: Inspecție Școlară și Curriculum E-mail contact:
Această a [ ... ]

Proiecte educaționale și Informatică - prof. Voineag Anca Mihaela
28 Noi 2022 09:39

Funcția: Inspector școlar pentru Proiecte educaționale și Informatică
Compartiment: Management, Inspecție Școlară și Curriculum    [ ... ]

Fizică, Înv. particular - prof. Buzuriu Mariana
28 Noi 2022 08:37Fizică, Înv. particular - prof. Buzuriu Mariana

Funcția: Inspector Școlar pentru Fizică - Chimie, Învățământ particular
  Compartiment: Inspecție Școlară și Curriculum E-mail  [ ... ]

Limba engleză - franceză - prof. Pitariu Laura
26 Noi 2022 15:17

Funcția: Inspector Școlar pentru Limbi moderne (engleză - franceză - spaniolă)
Compartiment: Inspecție Școlară și Curriculum E-mai [ ... ]

Proiecte - IȘJ
23 Noi 2022 07:36

   1. Acreditare Erasmus pentru mobilități Erasmus+ în domeniul „Educație școlară”-consorțiu 2021-2027 Promovare/Diseminare An II - 2022- 2023  [ ... ]

Biologie - prof IVAN GEORGETA RAMONA
22 Noi 2022 12:28

An scolar 2022-2023   În atenţia doamnelor/domnilor profesori de BIOLOGIE  din unităţile de învăţământ gimnazial, zona Sibiu În data de 28.1 [ ... ]

Statistica

Today264
Yesterday1101
This week1365
This month27200
Total372943

Visitor Info

  • IP: 3.236.65.63
  • Browser: Unknown
  • Browser Version:
  • Operating System: Unknown

Marți, 29 Noiembrie 2022 09:34

2022 - 2023

În atenția domnilor directori din unitaților de învățământ ale județului Sibiu 

În vederea aplicării prevederilor OUG 133/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi defavorizați care beneficiază de sprijin educațional pe bază de tichete sociale pe suport electronic, pentru anul școlar 2022-2023, vă rugăm să  completați în SIIIR atributele corespunzătoare, în 2 etape:


2021-2022

ANUNT DISTRIBUIRE TICHETE SOCIALE:

Stimaţi directori,

VENITUL MINIM GARANTAT RAPORTAT LA IULIE 2021 il puteti gasi pe linkul : https://www.mmanpis.ro/informatii-de-interes-public/plati-efectuate-de-anpis/ajutor-social-venit-minim-garantat/

În vederea distribuirii tichetelor sociale în format electronic (carduri) către beneficiarii eligibili, vă rugăm frumos să vă descărcaţi arhiva din linkul postat AICI:

1. Documentul îl veţi întocmi în dublu exemplar.

Dupa distribuirea cardurilor documentul semnat de parinte/tutore legal și avizat de conducătorul unității de învățământ, un exemplar va fi trimis in format fizic la ISJ si in format EXCEL pe mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. iar un exemplar rămâne la unitatea de învățămînt.

2. Lista destinatarilor finali carora NU le-a fost distribuit cardul o veti intocmi din ANEXA 6, tot in 2 exemplare din care unul in format fizic (letric) la ISJ si un exemplar in format  EXCEL pe mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

3. Situație Unitate Învățământ doc. EXCEL Destinatari finali eligibili omiși din listele inițiale sau aflați pe listele inițiale dar pentru care nu a fost primit card, tot in 2 exemplare din care unul in format fizic (letric) la ISJ si un exemplar in format  EXCEL pe mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Contribuția Uniunii Europene la finanțarea programului Tichete Sociale, pe suport electronic, pentru Sprijin Educațional Cu multă grijă pentru a evita stigmatizarea destinatarilor finali, la sediul Unității de Învățământ / punctele de distribuire a card-urilor pentru sprijin educațional, vor fi expuse, la loc vizibil, cel puțin doua afișe - format A3 (297 mm x 420 mm)

DE AFISAT LA U.I.  - AFIS 

Reprezentanții Unităților de Învățământ vor înmâna, destinatarilor finali, în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de zece zile de la preluare, plicurile primite de la Inspectoratul Școlar Județean și îi vor informa pe destinatarii finali în momentul predării cardului (și ulterior daca va fi nevoie) în legătura cu următoarele:

a. Cardurile distribuite nu au fost creditate cu alocația pentru sprijin educațional (500 lei / an școlar) și vor putea fi utilizate numai după virarea alocației, de către MIPE. Virarea alocației va avea loc în termen de 30 de zile de la distribuirea cardului dar este condiționată de primirea, de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a, confirmării distribuirii cardului, către destinatarul final eligibil (primire Anexa 5).

b. Informații referitoare Programul Tichete Sociale Sprijin Educațional, pentru preșcolarii si elevii dezavantajați, sunt disponibile in site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, la link-ul https://bit.ly/3pWgMmS (permite descărcare document PDF.

 Plicurile care nu au putut fi distribuite vor fi păstrate intacte/ sigilate și vor rămâne, pana la noi dispoziții, la sediul Unității de Învățământ.

  

 

Rugam unitatile de invatamant sa verifice si să actualizeze in SIIIR la sectiunea  "Managementul elevului", "Adaugare rapida atribute", atributul "Beneficiar al sprijinului educațional pe bază de tichete sociale pe suport electronic conform OUG 133/2020", atributul "Venit" si atributele referitoare la parinti(ne referim la atributele legate de cnp, nume, prenume) care se vor introduce in tabul "Parinti/Tutori" sau la secțiunea "Listă părinți/tutori". Deasemenea trebuie introdusă și adresa elevului(in tabul "Adrese") cu data de la care este valabilă (de la) fara a completa si data de expirare (până la)

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 72 din 29 iunie 2021  care modifică Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 133/2020 /articolul 4, alineatele (3) litera a) vine cu următoarea precizare: reprezentanții unităților de învățământ de stat preșcolar, primar și gimnazial IDENTIFICĂ ȘI ÎNTOCMESC LISTELE CU DESTINATARII FINALI. ACEȘTIA ÎȘI ASUMĂ DATELE, introducându-le totodată în sistemul național de indicatori privind educația, prin intermediul Sistemului Informatic Integrat al Învățământului din România (S.I.I.I.R)

Categorii de copii eligibili:

1. Copii preșcolari înscriși în învățământul de stat
care sunt în întreținerea familiilor al căror venit lunar,
pe membru de familie este de până la de două ori nivelul
venitului minim garantat pentru o persoană singură,
prevăzut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

2. Copiii înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial,
care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie,
realizat în luna iulie a fiecărui an (iulie 2021),
este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe țara.

Reprezentanții unităților de învățământ de stat preșcolar, primar și gimnazial
identifică și întocmesc listele cu destinatarii finali.
Aceștia își asumă datele, introducându-le totodată
în sistemul național de indicatori privind educația,
prin intermediul Sistemului Informatic Integrat al Învățământului din România (S.I.I.I.R),
submodulul rezervat indicatorilor S.N.S.E.D;

Modalitatea de identificare a copiilor eligibili este neimportanta
(nu este reglementata de OUG 133 / 2020),
atat UI cat si UAT pot sa identifice pe copii eligibili,
este important doar sa identificam pe toti copii eligibili
si sa putem sa documentam indeplinirea conditiilor de eligibilitate.

133_Procedura receptie - distributie card-uri sprijin educational 

Graficul implementarii tichetelor electronice

Precizari privind utilizarea tichelor electronice

Chestionar Responsabili Tichete electronice pentru Unitatile de  Invatamant. De completat pana 14.03.2022 ora 16.00 !

Calendar